Imbieriniai sausainiai su citrininiu glajumi

Perskaitytas kartų: 11104

Ingredientai

:

kambario temperatūros sviestas (200 g.)

rudasis cukrus (200 g.)

medus (300 g.)

kiaušinis (2 vnt.)

miltai (800 g.)

druska (žiupsnio)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

tarkuotas imbieras (4 šaukšteliai)

cinamonas (2 šaukšteliai)

maltas muskatas (2 šaukšteliai)

glajui:

cukraus pudra

cirtinos sultys

Gaminimas

:

Išsukti cukrų, sviestą. Įmušti kiaušinį, supilkiti medų (jei medus kietas, tai pakaitinti mikro bangų krosnelėje, kol suskistės) ir gerai sumaišyti. Persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius supilti į sviesto masę ir viską gerai išmaišyti. Suvynioti tešlą į plastikinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir mėgstama formele išspausti sausainius. Sudėti sausainius į kepimo popieriumi įklotą skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti sausainius 10-12 min.
Pasiruošti glajų: sumaišyti išsijotą cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys tiršoka masė. Per daug neperkaitinti, nes bus prėskas ir grūdėtas. Aplieti sausainius. Skanaus!
Patarimai. Jei mėgstate minkštesnius sausainiu, tai kepkite trumpiau arba pačius sausainukus formuokite storesnius. Taip pat galima tešlą gardinti (pagal skonį) ir kardamonu, , maltais gvazdikėliais ir pan. Iš tešlos išeis 4 blėkos sausainių. Jei norite mažiau, mažinkite proporcijas per pusę. Galima sausainius gardinti ir šokoladiniu nedideliame puode sumaišyti tarkuotą šokoladą ir grietinėlę. Kaitinti ant šiltos viryklės, kol ištirps šokoladas ir neliks gumulėlių. Tada nukelti nuo viryklės ir truputį ataušinti.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)

Komentarai:
(1)


Supykusi: Š..Čia ne receptas! Du kart bandžiau ir tas pats gaunasi iškociot nesigauna limpa prie rankų aplipo kočėlas,išėjau šiek tiek miltų subyrėjo viskas vos ne zacirka!)) ! Viską tiksliai dariau produktai sverti .
2017-12-16 12:52

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas