Imbieriniai sausainiai su apelsininiu glajumi

Perskaitytas kartų: 1770

Ingredientai

:

sviestas (125 g)

grietinėlė arba pienas (5 v. š.)

medus (3 v. š.)

rudasis cukrus (200 g)

cinamonas (1 a. š.)

meduolių prieskonių (3 - 4 a. š.)

tarkuotos apelsinų žievelės (1 a.š.)

miltai (350 + 50 g)

kepimo milteliai (0,5 a. š.)

glajui:

kiaušinio baltymas (1 vnt.)

apelsino žievelės (1 vnt)

apelsino sultys (0,5 vnt.)

cukraus pudra (200 g)

Gaminimas

:

Sviestą, cukrų, grietinėlę (arba pieną) ir medų kaitinti puode ant mažos ugnies, kol ištirps. Į karštą sirupą suberti visus prieskonius ir nuolat stebėti, kad skystis neišbėgtų, pavirti apie 5 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į dubenį supilti šiltą sirupą ir greitai sumaišyti. Tešla turi būti lipni, bet nuo dubens sienelių turėtų atšokti. Tešką suvynioti į maistinę plėvelę ir kišti į šaldytuvą valandai, kad atšaltų. Paviršių, ant kurio kočiosime, pabarstyti miltais. Iškočiojus išspausti sausainių formeles ir į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsniu orkaitėje apie 10 min. Stebėti, kad nesudegtų. Glajui elektriniu plakikliu išplakti kiaušinio baltymą, kad jis suputotų. Nutarkuoti apelsino žievelę, išspausti sultis, dalimis suberti pudrą ir vis plakti. Stebėti, kaip masė sodrėja, pradeda blizgėti ir tirštėti. Iškeptus dar šiltus sausainius apšlakstyti ar išpiešti ir palikti džiūti. Jei glajus per tirštas – įspausti dar sulčių, jei per skystas – įberti pudros. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)