Imbieriniai sausainiai su apelsininiu glajumi

Perskaitytas kartų: 809

Ingredientai

:

sviestas (125 g)

grietinėlė arba pienas (5 v. š.)

medus (3 v. š.)

rudasis cukrus (200 g)

cinamonas (1 a. š.)

meduolių prieskonių (3 - 4 a. š.)

tarkuotos apelsinų žievelės (1 a.š.)

miltai (350 + 50 g)

kepimo milteliai (0,5 a. š.)

glajui:

kiaušinio baltymas (1 vnt.)

apelsino žievelės (1 vnt)

apelsino sultys (0,5 vnt.)

cukraus pudra (200 g)

Gaminimas

:

Sviestą, cukrų, grietinėlę (arba pieną) ir medų kaitinti puode ant mažos ugnies, kol ištirps. Į karštą sirupą suberti visus prieskonius ir nuolat stebėti, kad skystis neišbėgtų, pavirti apie 5 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į supilti šiltą sirupą ir greitai sumaišyti. Tešla turi būti lipni, bet nuo dubens sienelių turėtų atšokti. Tešką suvynioti į maistinę plėvelę ir kišti į šaldytuvą valandai, kad atšaltų. Paviršių, ant kurio kočiosime, pabarstyti miltais. Iškočiojus išspausti sausainių formeles ir perkelti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsniu orkaitėje apie 10 min. Stebėti, kad nesudegtų. Glajui elektriniu plakikliu išplakti kiaušinio baltymą, kad jis suputotų. Nutarkuoti apelsino žievelę, išspausti apelsinų , dalimis suberti pudrą ir vis plakti. Stebėti, kaip masė sodrėja, pradeda blizgėti ir tirštėti. dar šiltus sausainius apšlakstyti ar išpiešti glajumi ir palikti džiūti. Jei glajus per tirštas – įspausti dar apelsinų sulčių, jei per skystas – įberti pudros. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)