Imbieriniai sausainiai su apelsininiu glajumi

Perskaitytas kartų: 440

Ingredientai

:

sviestas (125 g)

grietinėlė arba pienas (5 v. š.)

medus (3 v. š.)

rudasis cukrus (200 g)

cinamonas (1 a. š.)

meduolių prieskonių (3 - 4 a. š.)

tarkuotos apelsinų žievelės (1 a.š.)

miltai (350 + 50 g)

kepimo milteliai (0,5 a. š.)

glajui:

kiaušinio baltymas (1 vnt.)

apelsino žievelės (1 vnt)

apelsino sultys (0,5 vnt.)

cukraus pudra (200 g)

Gaminimas

:

Sviestą, cukrų, grietinėlę (arba pieną) ir medų kaitinti puode ant mažos ugnies, kol ištirps. Į karštą sirupą visus prieskonius ir nuolat , kad neišbėgtų, pavirti apie 5 min. Miltus persijoti su kepimo milteliais. Į dubenį supilti šiltą sirupą ir greitai sumaišyti. Tešla turi būti lipni, bet nuo dubens sienelių turėtų atšokti. Tešką suvynioti į maistinę plėvelę ir kišti į šaldytuvą valandai, kad atšaltų. Paviršių, ant kurio kočiosime, pabarstyti miltais. Iškočiojus išspausti sausainių formeles ir perkelti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsniu orkaitėje apie 10 min. Stebėti, kad nesudegtų. Glajui elektriniu plakikliu išplakti kiaušinio , kad jis suputotų. Nutarkuoti apelsino žievelę, išspausti apelsinų sultis, dalimis cukraus pudrą ir vis plakti. Stebėti, kaip masė sodrėja, pradeda blizgėti ir tirštėti. Iškeptus dar šiltus sausainius apšlakstyti ar išpiešti glajumi ir palikti džiūti. Jei glajus per tirštas – įspausti dar apelsinų sulčių, jei per skystas – įberti cukraus pudros. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)