Griliažinis tortas

Perskaitytas kartų: 6773

Ingredientai

:

kiaušiniai (8 vnt.)

cukrus (8 šaukštai)

miltai (8 šaukštai)

kakava (1 šaukštas)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

sviestas (200 g.)

rududu (1 indelis)

migdolai (150 g.)

cukrus (150 g.)

juoda arbata (0,5 stiklinės)

Gaminimas

:

Iškepti baltą ir rudą biskvitus. Baltas: 4 tryniai, įmušant po vieną, sukami su 4 šaukštais cukraus. Cukrui ištirpus, beriami 4 šaukštai miltų su 0,5 šaukštelio kepimo miltelių. Sudedami 4 iki standžių putų išplakti baltymai. Tešla supilama į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Rudas kremas: daromas taip pat, papildomai pridedant šaukštą kakavos.
Baltas kremas: kambario temperatūros sviestas gerai išsukamas, po vieną šaukštą dedamas "Rududu" (kambario temperatūros) ir sukama toliau.
Griliažas: migdolai smulkiai sukapojami. Cukrus pilamas į keptuvę ir išlydomas. Suberiami migdolai ir išmaišoma. Masė plonai tepama ant , išteptos aliejumi. Atšalęs griliažas sulaužomas arba sugrūdamas.
Ataušę perpjaunami pusiau. Lakštai sulaistomi juoda arbata (galima ir alkoholiu), kremu. Į vieną kremo sluoksnį galima įdėti smulkaus griliažo. Viršus ir šonai aptepami kremu ir aplipdomi griliažu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)

Komentarai:
(2)


mazoji kepeja: Galima pavadinti ir taip O dėl kitų kulinarinių subtilybių - aš juk tik "mažoji" kepėja
2011-03-02 22:18

Svečias: Pagyrimas autorei už tikrai neblogą torto receptą. Tačiau turiu kelis pataisymus: 1.Baltas kremas aut.įvardintas ir jos gamintas yra sviestinis su karamelia t.y.su Rududu. Šiaip originaliam Griliažinui tortui gaminamas sviestinis "Glesse" kremas. 2. Lakštai sulaistomi juoda arbata. 2.a.Visų pirma tai ne lakštai, nes biskv. lakštai naudojami vyniotiniams susukti. 2.b.Perpjaustytas biskvitas yra ne laistomas, o sirupuojamas. 3.Griliažas... tepamas plonai ant folijos išteptos aliejumi. Paruoštą griliažą išpilkite paprastai į skarda, o kai sustings lengvai kretelkite su visa skarda į stalą ir griliažas be vargo atšoks. Skarda rasite kiekvienoje orkaitėje ne šiam reikalui kita ir nebūtina. 4.Nevadinčiau jo Griliažiniu, nes tai daugiau Karamelinis tortas su griliažu. Sėkmės ruošaint ir skanaujant!!!
2011-02-24 18:18

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas