Grietininis tortas

Perskaitytas kartų: 5217

Ingredientai

:

biskvitiniai papločiai (3 vnt.)

kivių skonio žele (1 pakelis)

citrinų žele (1 pakelis)

šviežios ar šaldytos vyšnios be kauliukų (1 stiklinė)

grietinė (700 g)

želatina (2 lapeliai)

cukrus (400 g)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

papuošimas pagal norus

Gaminimas

:

Sustengdiname atskiruose indeliuose kaip parašyta ant pakuotės. želatiną užpilame vandeniu ir, kai išbrinksta, statome stiklinę į šiltą vandenį ir maišome, kol ištirps ir neliks gumulėlių. Želatiną pilame su grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi į plaktuvą ir gerai išplakame. Gerai sustengusias žele supjaustome kubeiais. Imame vieną paplotį ant jo dedame žele gabaliukus ir apipilame maždaug trečdaliu grietinės mase. Švelniai užspaudžiame antrą biskvitą, ant kurio dedame vyšnias ir taip pat apipilame trečdaliu plaktos grietinės. Ant viršaus dedame paskutinįjį paplotį, apipilame grietinės mase, kad pasidengtų ne tik viršus, bet ir šonai. Puošiame pagal savo norus. Skanaus :)

Įvertink:
2/5 (balsavo: 1)