Grietiniečiai

Perskaitytas kartų: 5680

Ingredientai

:

miltai (200 g)

minkštas sviestas (50 g)

cukrus (50 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

grietinė (2 v.š.)

kepimo milteliai (0,5 vnt.)

druska (žiupsnelis)

įdarui:

varškė (200 g)

kiaušinis (1 vnt.)

miltai (1 v.š.)

vanilinis cukrus

Gaminimas

:

Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Išplakti kiaušinį su druska, grietine ir supilti į cukraus ir masę. Kepimo miltelius persijokite su miltais ir suberkite į kiaišinių masę. Išminkykite tešlą, iškočiokite, išspauskite apskritimus. Įdarui skirtus produktus sumaišyti. Šaukštu dėti paruošto įdaro ant kiekvieno paplotėlio. Darykite pyragėlius. Kraštus gerai pynutę arba šakute. Grietiniečius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitėje. Kepkite 20 min., kol grietiniečiai gražiai . Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)