Grietiniečiai

Perskaitytas kartų: 5539

Ingredientai

:

miltai (200 g)

minkštas sviestas (50 g)

cukrus (50 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

grietinė (2 v.š.)

kepimo milteliai (0,5 vnt.)

druska (žiupsnelis)

įdarui:

varškė (200 g)

kiaušinis (1 vnt.)

miltai (1 v.š.)

vanilinis cukrus

Gaminimas

:

Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Išplakti kiaušinį su druska, grietine ir į cukraus ir sviesto masę. Kepimo miltelius su miltais ir suberkite į kiaišinių masę. Išminkykite tešlą, iškočiokite, išspauskite apskritimus. Įdarui skirtus produktus sumaišyti. Šaukštu dėti paruošto įdaro ant kiekvieno paplotėlio. Darykite pyragėlius. Kraštus gerai užspaukite susukdami pynutę arba šakute. Grietiniečius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitėje. Kepkite 20 min., kol grietiniečiai gražiai paruduos. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)