Grietinėlės drebučiai

Perskaitytas kartų: 3039

Grietinėlės drebučiai

Ingredientai

:

tiršta grietinėlė (750 ml)

cukrus (200 g)

vanilės ankštis

želatina (1 šaukštas)

vanduo (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Ištepti riebalais 6 formeles. Į didelį prikaistuvį supilti grietinėlę, cukrų (100 g) ir įdėti vanilę. Ant lengvos ugnies . Nukėlus nuo viryklės suberti želatiną. Maišyti tol, kol želatina ištirps. Išgriebti vanilės ankštį. Sudėti kremą į paruoštas formeles ir laikyti šaldytuve mažiausiai 4 valandas. Į atskirą prikaistuvį suberti likusį cukrų ir supilti vandenį. Virinti ant lengvos ugnies, kol cukrus pavirs , 6-10 min. Prieš išverčiant drebučius į lėkštę, sudėti formeles į indą su verdančiu vandeniu ir palaikyti 2 min. Apšlakstyti karameliniu padažu ir patiekti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)