Greitasis sūrio tortas

Perskaitytas kartų: 4534

Ingredientai

:

tešlainiai (180 g)

sviestas (75 g)

želatina (pakelis arba 3 lapai)

varškė (200 g)

cukrus (125 g)

vanilinis cukrus (1 pakelis)

citrinos sultys (1 vnt.)

plakta grietinėlė (500 g)

Gaminimas

:

Tešlainius sudėti į polietileninį maišelį ir sutrupinti kočėlu. Trupinius suberti į molinį dubenį. Ištirpinti sviestą, užpilti ant tešlainių ir gerai sumaišyti. Trupinių tešlą dėti į formą su išstumiamu dugnu ir sluoksnį išlyginti. Želatiną mirkyti 2 dl vandens 10 min., ištirpinti ir padėti ataušti. Sumaišyti varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, supilti ir išmaišyti želatiną. Kai mišinys kiek sutvirtės, įmaišyti 500 g plaktos grietinėlės ir supilti į formą ant torto pagrindo, išlyginti paviršių. Papuošti galima pabirstukais. Kol duosite į stalą, šaltai.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)