Greitasis obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 3194

Ingredientai

:

obuoliai (5 vnt)

sviestas (200 g)

cukrus (200 g)

miltai (350 g)

kepimo milteliai

vanilinis cukrus (1 pakelis)

kiaušiniai (3 vnt)

cinamonas (pagal skonį)

pienas (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Sviestą ir gerai išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinius išplakite šluotele iki baltų putų, supilkite į cukraus bei sviesto masę ir gerai išsukite. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius, dar viską gerai išmaišykite ir 30 mnin. padėkite šaltai. Į karščiui atsparią kepimo formą klokite sviestinio popieriaus, berkite saujelę miltų ir tolygiai paskirstykite trečdalį tešlos masės. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonytėmis skiltelėmis ir paskirstykite ant tešlos. Užberkite su cukrumi cinamono, tada vėl klokite tešlos ir berkite obuolių. Viršutinį tešlos sluoksnį aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Tiekite apibarsčiutę cukraus pudra.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)