Greitas avižinis trupiniuotis

Perskaitytas kartų: 853

Ingredientai

:

sviestas (165 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska (1 a. š.)

miltai (210 g)

granola (1,5 puodelio)

rudasis cukrus (1 / 4 stiklinės)

uogienė (0,5 stiklinės)

Gaminimas

:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi. Pirštais įtrinti sviestą. Įmaišyti mėgstamos granolos (Aš neturėjau paruoštos granolos, tad ekstra būdu padariau taip: avižinius dribsnius pakepinau sausoje keptuėje su saulėgrąžomis, įbėriau aguonų ( bet kokias mėgstamas sėklas ar riešutus), įmaišiau šaukštą medaus ir kelis šaukštus aliejaus ir viską gerai permaišius šiek tiek atvėsinau). Vieną tešlos dalį suberti į kepimo skardą ir ranka išlyginti pagrindą. Tada paskirstyti uogienę (geriau rinktis rūgštesnę, rinkausi slyvų). Ant viršaus užbarstyti likusią . kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 30 min. Atvėsinti ir supjaustyti. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)