Greitas avižinis trupiniuotis

Perskaitytas kartų: 763

Ingredientai

:

sviestas (165 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska (1 a. š.)

miltai (210 g)

granola (1,5 puodelio)

rudasis cukrus (1 / 4 stiklinės)

uogienė (0,5 stiklinės)

Gaminimas

:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, cukrumi. Pirštais įtrinti sviestą. Įmaišyti mėgstamos granolos (Aš neturėjau paruoštos granolos, tad ekstra būdu padariau taip: avižinius dribsnius pakepinau sausoje keptuėje su saulėgrąžomis, aguonų (galima bet kokias mėgstamas sėklas ar riešutus), šaukštą medaus ir kelis šaukštus aliejaus ir viską gerai permaišius šiek tiek ). Vieną tešlos dalį suberti į kepimo skardą ir ranka išlyginti pagrindą. Tada paskirstyti uogienę (geriau rinktis rūgštesnę, aš rinkausi slyvų). Ant viršaus užbarstyti likusią tešlą. kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 apie 30 min. Atvėsinti ir supjaustyti. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)