Granola

Perskaitytas kartų: 3150

Ingredientai

:

5 grūdų avižiniai dribsniai (400 g)

avižiniai dribsniai (300 g)

migdolai (200 g)

graikiniai riešutai (150 g)

razinos (150 g)

abrikosai (150 g)

datulės (150 g)

moliūgų sėklos (200 g)

aguonos (100 g)

saulėgrąžos (150 g)

medus (4 valg. š.)

aliejus (100 ml)

Gaminimas

:

Į aukštais kraštais puodą supilti aliejų ir sudėti medų ir šildyti, kol medus ištirps ir susimaišys su aliejumi. Po to šį puodą nukelti nuo ugnies ir sudėti 5 grūdų dribsnius ir dribsnius, migdolus, smulkintus graikinius riešutus, moliūgų sėklas, aguonas, saulėgrąžas, viską gerai išmaišyti. Produktai turi aplipti ir avižiniai dribsniai turi tapti šlapesni. Visą masę išskleisti kepimo , kuri padengta kepimo popieriumi. Kepti 170 C 35 min, nuolat pamaišant. Tada sudėti pjaustytus abrikosus, datules ir razinas. Dar pakepti 10 min. viskas turi gražiai apskrusti. Pastaba: nepamirškite kas 5 – 7 min pamaišyti, nes produktai labai greitai kepa. Granolą galima valgyti maišant su jogurtu, sultimis.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)