Gimtadieninis tortas su riešutais ir medum

Perskaitytas kartų: 3175

Ingredientai

:

miltai (2,5 stiklinės)

kiaušiniai (1 vnt)

medus (100 g)

sviestas (100 g)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

grietinė (1 šaukštas)

cukrus (3 šaukštai)

kremui:

grietinė (1 stiklinė)

cukrus (1 stiklinės)

citrinos sultys (šiek tiek)

susmulkinti graikiški riešutai (sauja)

grietinėlės standiklis (1 pakelis)

Gaminimas

:

Ištirpinti sviestą, įdėti medų ir šiek tiek dar pašildyti. Kiaušinį ištrinti su cukrumi, dėti sijotus miltus, miltelių ir pamažu įpilti sviestą su medumi, grietinę ir viską gerai išmaišyti. Tešla yra gana skystoka. Iš šios tešlos 170 0C orkaitėje iškepti 3 norimos formos papločius (aš kepiau vieną, tik paskui perpjauti buvo sudėtinga). Kepiau apie 20 minučių, kol gražiai parunda. šiuos papločius kiekvieną sluoksniuoti, pertepant kremu. Jis gaminamas taip: grietinę išsukti su cukrumi, tada pilti citrinos sultis, smulkintus riešutus, galiausiai grietinės standiklį ir viską gerai išplakti mikserio pagalba. Taip pat šiuo kremu aptepame ir torčiuko šonus bei viršų. Papuošiame pagal galimybes ir fantaziją. Man dar buvo likę trupiniukų nuo pjaustytų paplotėlių, tad juos per užsijojau ant torto viršaus, o iš išbarsčiau gėlytę. Deja, neturėjau konditerinio maišelio. Manau, būtų gražu išpiešti iš to pačio kremo ornamentus. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)