Gardus skruzdėlynas

Perskaitytas kartų: 22228

Ingredientai

:

tešlai:

vanilinio cukraus (žiupsnelis)

miltų (300 g.)

kiaušiniai (3 vnt.)

sirupui:

sviesto (2 šaukštai)

cukraus (1 stiklinė)

medaus (1 stiklinė)

aliejaus (virimui)

juodo šokolado (papuošimui)

Gaminimas

:

Tešlos gaminimas. Į dubenį suleidžiame kiaušinius. Jokiu būdu jų neplakame ir neliečiame! Kiaušiniai turi būti "cieli", nepaliesti, kadangi tešla gausis su porėtomis skylutėmis, o ne visiškai lygi. Beriame vanilinio cukraus ir miltų bei užminkome tešlą. Iškočiojame, konditeriniu ratuku supjaustome. Kočioti ant aliejaus patepto paviršiaus, taip ji neprilips. Užverdame aliejų. Būtų gerai į aliejų įdėti ir truputį kiaulės , taip tešla neprisigers daug riebalų. Prieš dedant juosteles į puodą, jas būtinai ištampome, t.y. kuo ploniau ištampome tešlą. Jei to nepadarysim, gausis storos juostelės ir nebus skanu. Taip iškepame visas juosteles.
Sirupo ruošimas. Pakaitiname medų, cukrų, sviestą, kol viskas ištirps. Formuojame skruzdėlyną. Juosteles merkiame į sirupą ir dedame į didelę lėkštę. Krauname keletą aukštų :) Pabarstome tarkuotu šokoladu.

Įvertink:
4.6/5 (balsavo: 5)

Komentarai:
(3)


IM: Nereikėtų sudėti visų miltų iš karto, kad nesigautų per kieta tešla, kadangi kiaušiniai gali būti skirtingo dydžio, tai ir miltų kiekį reikėtų šiek tiek pakoreguoti užminkant tešlą
2018-01-21 16:20

Ele:
2014-06-10 15:36

Tutsiukas: megstu tokius skruzdelynus
2010-09-24 23:28

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas