Gardus skruzdėlynas

Perskaitytas kartų: 21814

Ingredientai

:

tešlai:

vanilinio cukraus (žiupsnelis)

miltų (300 g.)

kiaušiniai (3 vnt.)

sirupui:

sviesto (2 šaukštai)

cukraus (1 stiklinė)

medaus (1 stiklinė)

aliejaus (virimui)

juodo šokolado (papuošimui)

Gaminimas

:

Tešlos gaminimas. Į dubenį suleidžiame kiaušinius. Jokiu būdu jų neplakame ir neliečiame! Kiaušiniai turi būti "cieli", nepaliesti, kadangi tešla su porėtomis skylutėmis, o ne visiškai lygi. Beriame vanilinio cukraus ir miltų bei užminkome tešlą. Iškočiojame, konditeriniu ratuku supjaustome. Kočioti patogiau ant aliejaus patepto paviršiaus, taip ji neprilips. Užverdame aliejų. Būtų gerai į aliejų įdėti ir truputį kiaulės taukų, taip tešla neprisigers daug riebalų. Prieš dedant juosteles į , jas būtinai ištampome, t.y. kuo ploniau ištampome tešlą. Jei to nepadarysim, storos juostelės ir nebus skanu. Taip iškepame visas juosteles.
Sirupo . Pakaitiname medų, cukrų, sviestą, kol viskas ištirps. Formuojame skruzdėlyną. Juosteles merkiame į sirupą ir dedame į didelę lėkštę. Krauname keletą aukštų :) tarkuotu šokoladu.

Įvertink:
4.6/5 (balsavo: 5)

Komentarai:
(3)


IM: Nereikėtų sudėti visų miltų iš karto, kad nesigautų per kieta tešla, kadangi kiaušiniai gali būti skirtingo dydžio, tai ir miltų kiekį reikėtų šiek tiek pakoreguoti užminkant tešlą
2018-01-21 16:20

Ele:
2014-06-10 15:36

Tutsiukas: megstu tokius skruzdelynus
2010-09-24 23:28

Vardas:
Tavo komentaras:



Saugos kodas: Kodas