Gaivus vyšninis želė tortas

Perskaitytas kartų: 2774

Ingredientai

:

šaldytos vyšnios (800 g)

35 proc. grietinėlė (400 ml)

cukraus pudra (2 v. š.)

cukrus (300 g)

želatina (75 g)

vanilės ekstraktas (nebūtinai)

Gaminimas

:

Vyšnių sluoksniui: 30 g želatinos 70 ml šalto vandens, Kad išbrinktų. Išvirti vyšnių sirupą: suberti vyšnias, 850 ml vandens, suberti cukrų. Išmaišyti ir leisti užvirti. Užvirus nukošti. Pamatuoti 500 ml sirupo. Saują sirupe virtų vyšnių išdėlioti būsimo torto formos dugne. Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies (arba karšto vandens vonelėje), kol ištirps. Per tankų sietelį supilti į pamatuotus 500 ml vyšnių sirupo. Gerai ir ant vyšnių torto formoje. Dėti į šaldytuvą sustingti (apie val.). Grietinėlės sluoksnis: 15 g želatinos 40 ml vandens. Grietinėlę supilti į puodą, pagal skonį berti cukraus pudros, įlašinti vanilės ekstrakto. Pakaitinti beveik iki virimo, tačiau neužvirti. Nukelti nuo kaitros. Želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol granulės ištirps. Per tankų sietelį supilti į grietinėlę. Gerai ir praaušinti. Pirmajam torto sluoksniui sutvirtėjus, atsargiai pravėsusį grietinėlės sluoksnį. Paskutiniam sluoksniui: iš likusio vyšnių sirupo ir želatinos, taip pat kaip pirmąjį, paruošti paskutinį torto sluoksnį. Atsargiai supilti jį ant grietinėlės sluoksnio ir palikti tortą šaldytuve per naktį. Prieš išimant tortą iš formos pamerkti į dubenį su karštu vandeniu . Tuomet ant torto formos uždėti apverstą lėkštę ir staigiu judesiu apversti. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)