Gaivus vyšninis želė tortas

Perskaitytas kartų: 2273

Ingredientai

:

šaldytos vyšnios (800 g)

35 proc. grietinėlė (400 ml)

cukraus pudra (2 v. š.)

cukrus (300 g)

želatina (75 g)

vanilės ekstraktas (nebūtinai)

Gaminimas

:

Vyšnių sluoksniui: 30 g želatinos užpilti 70 ml šalto , Kad išbrinktų. Išvirti vyšnių sirupą: suberti vyšnias, užpilti 850 ml , suberti cukrų. Išmaišyti ir leisti užvirti. Užvirus nukošti. Pamatuoti 500 ml . Saują sirupe virtų vyšnių išdėlioti būsimo torto formos dugne. Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies (arba karšto vonelėje), kol ištirps. Per tankų sietelį supilti į pamatuotus 500 ml vyšnių . Gerai išmaišyti ir užpilti ant vyšnių torto formoje. Dėti į šaldytuvą sustingti (apie val.). Grietinėlės sluoksnis: 15 g želatinos užpilti 40 ml . Grietinėlę supilti į puodą, pagal skonį berti cukraus pudros, įlašinti vanilės ekstrakto. Pakaitinti beveik iki virimo, tačiau neužvirti. Nukelti nuo kaitros. Želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol granulės ištirps. Per tankų sietelį supilti į grietinėlę. Gerai išmaišyti ir praaušinti. Pirmajam torto sluoksniui sutvirtėjus, atsargiai užpilti pravėsusį grietinėlės sluoksnį. Paskutiniam sluoksniui: iš likusio vyšnių ir želatinos, taip pat kaip pirmąjį, paruošti paskutinį torto sluoksnį. Atsargiai supilti jį ant grietinėlės sluoksnio ir palikti tortą šaldytuve per naktį. Prieš išimant tortą iš formos pamerkti į dubenį su karštu vandeniu sekundei. Tuomet ant torto formos uždėti apverstą lėkštę ir staigiu judesiu apversti. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)