Gaivus bananinis tortas

Perskaitytas kartų: 6613

Ingredientai

:

pirktinis torto pusfabrikatis arba biskvitas:

kiaušiniai (2 vnt)

cukrus (1 stiklinė)

kepimo milteliai (1/2 šaukštelio) arba nugesinta soda (1 šaukštelis)

krakmolas (1/2 stiklinės)

grietinė (1 stiklinė)

miltai (1 stiklinė)

tortui:

sviestas (250 g)

bananai (1 kg)

vyšnių ir agrastų želė

želatina (3 šaukštai)

cukrus (pagal skonį)

kiaušiniai (3 vnt)

torto pabarstukai (nebūtinai)

miltai (skardai pabarstyti)

riebalai (skarai ištepti)

Gaminimas

:

Biskvitas: Miltai, krakmolas ir kepimo milteliai sumaišomi inde. Kitame inde sutrinami su cukrumi kol ištirpsta cukrus, beriami miltai, grietinė. Gerai tešla. Skarda ištepam riebalais, pabarstoma miltais ir kepama įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduoja (kepu 200 laipsnių temp. apie 35 – 40 min). Būtinai patikrinkit ar iškepę – medine plona lazdele įbeskite į biskvitą – jei ištraukus jis sausas vadinasi iškepė, jei prilipo tešlos, dar kepkite) Iškepusį ataušinkit. Jei forma mažesnė nei 24cm galima perpjauti biskvitą pusiau. Tuomet tepti reiktų taip – bananų masė, biskvitas, bananų masė, želė, , želė, ir baltyminė masė.
Tortui: Kol kepa biskvitas atidėkite 2 bananus, visus kitus nulupti ir šakute, plaktuvu arba bulvių trintuve – sutrinti. Trynius sutrinti su sviestu arba minkštu margarinu(bet su sviestu skaniau), ir po šaukštelį dedant bananų masę – išmaišyti. Supilti ištirpintą braškių želė (nepilnoje stiklinėje vandens) ir gerai išmaišyti. šią masę dėti ant torto biskvito ir įdėti ant šaldytuvo. Kai sustings, ant viršaus užpilti pusę želė (ištirpintą nepilnoje stiklinėje vandens). Vėl palaikyti šaldytuve. Kai sustings ant viršaus išdėlioti plonai pjaustytų bananų riekeles, o ant bananų – likusią želė. Baltymus standžiai išplakti, beplakant pilti plona srovele ištirpintą želatiną, dar paplakti, pasaldinti, jei norima. Užpilti tortą. Tiekti gerai atšaldytą. Išties , skanus tortas. Tad ir Jums skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)