Florentinai

Perskaitytas kartų: 9741

Ingredientai

:

lukštentos saulėgrąžos (5 - 6 saujos)

sezamų sėklos (3 - 4 saujos)

medus

cukrus (150 g)

Gaminimas

:

Saulėgrąžų ir sezamų sėklas pakepiname keptuvėje (nereikia pilti jokio aliejaus). Pakepintas sėklas supilame į kokį nors įndą. į dedame kelis šaukšus medaus ir maišome, kol jis ištirps. Beriame cukrų ir vėl viską maišome. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol masė kameralizuosis, turėtų gautis tirštoka. į supilame visas sėklas ir maišome, kol viskas tolygiai pasiskyrstys. Ant stalo pasiklojame kepimo popieriaus ir ant jo išverčiame gautą mišinį, su mentele paspaudžiame, kad pasiskirstytu tolygiai. Ant viršaus klojame dar vieną kepimo popierių ir per jį pakočiojame, kad gautusi didelis plonas blynas. Po to leidžiame atvėsti, o kai bus atvėsę sulaužome arba supjaustome į mažus gabaliukus. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)