Florentinai

Perskaitytas kartų: 9931

Ingredientai

:

lukštentos saulėgrąžos (5 - 6 saujos)

sezamų sėklos (3 - 4 saujos)

medus

cukrus (150 g)

Gaminimas

:

Saulėgrąžų ir sezamų pakepiname keptuvėje (nereikia pilti jokio aliejaus). Pakepintas supilame į kokį nors įndą. Tuomet į keptuvę dedame kelis šaukšus medaus ir maišome, kol jis ištirps. Beriame cukrų ir vėl viską maišome. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol masė kameralizuosis, turėtų gautis tirštoka. Tuomet į keptuvę supilame visas ir maišome, kol viskas tolygiai . Ant stalo pasiklojame kepimo popieriaus ir ant jo išverčiame gautą mišinį, su mentele paspaudžiame, kad pasiskirstytu tolygiai. Ant viršaus klojame dar vieną kepimo popierių ir per jį pakočiojame, kad gautusi didelis plonas blynas. Po to leidžiame atvėsti, o kai bus atvėsę sulaužome arba supjaustome į gabaliukus. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)