Empanados su obuolių įdaru

Perskaitytas kartų: 2928

Ingredientai

:

miltai (400 g)

druska (0,5 v. š.)

sviestas (55 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

šampano actas (0,5 v. š.)

šaltas vanduo (90 ml)

obuoliai (2 vnt.)

cukrus (žiupsn.)

cinamonas (žiupsn.)

Gaminimas

:

Į didelį dubenį persijoti miltus ir sudėti kubeliais pjaustytą sviestą. Miltus ir sviestą trinti pirštais, kol tešla ims panašėti į didelius trupinius su nedideliais gabalėliais sviesto. Išplakti vieną kiaušinį su actu, gerai sumaišyti su vandeniu ir supilti į miltų ir sviesto ruošinį. Gerai išmaišyti.Išversti tešlą ant miltuoto stalo paviršiaus ir minkyti delnikauliais, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Iškočioti stačiakampį, perlenkti horizontaliai į tris dalis ir vertikaliai į tris dalis. mažesnį stačiakampį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaltai mažiausiai 1 val. (bet ne ilgiau nei 6 val, nes tešla spalvą). Pasiruošti įdarą:Obuolius supjaustyti, suberti į keptuvę, suberti cukrų, cinamoną ir kaitinti, kepinti, kol iš sirupo darysis karamelė. Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Padalinti tešlą į 12 lygių dalių, plonai iškočioti apskritimą ~3 mm storio. Kad kraštai būtų dailesni, iš apskritimo išspausti gražų apskritimą su apversta lėkšte.Į apskritimo centrą dėti įdaro tiek, kad iki apskritimo krašto dar liktų ~ 1,5 cm tešlos. Tešlos kraštus patepti antruoju išplaktu kiaušiniu, perlenkti apskritimą pusiau ir kraštus dailiai užspausti.Patepti empanadas kiaušinio plakiniu ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)