Eglutės žiedeliai

Perskaitytas kartų: 2372

Eglutės žiedeliai

Ingredientai

:

miltai (300 g.)

krakmolas (75 g.)

kepimo milteliai (1 arbat. šaukšt.)

pienas (6 valg. šaukšt.)

kiaušinis (1 vnt.)

cukrus (175 g.)

vanilinis cukrus (1 pak.)

druska (žiups.)

tarkuota citrinos žievelė (0,5 arbat. šaukšt.)

sviestas (125 g.)

glajui:

cukraus pudra (150 g.)

rožių vanduo (3 valg. šaukšt.)

Gaminimas

:

Miltus kartu su bulvių krakmolu ir kepimo milteliais išsijokite į dubenį. Viduryje įspauskite duobutę, į kurią supilkite su pienu sumaišytą kiaušinį, išdėstykite cukrų, prieskonius ir sugnaibytą sviestą. Viską gerai suminkykite ir padėkite vėsioje vietoje. Kai atvės iškočiokite 0,5 cm storio lakštą ir dviem vienodo dydžio stiklinėmis išspauskite žiedus. Sudėkite į riebalais skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15 min. Sumaišykite išsijotą cukraus pudrą su rožių vandeniu ir taip paruoštu galjumi aptepkite iškeptus žiedus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)