Džiovintų vaisių pyragas

Perskaitytas kartų: 2104

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (300 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

cinamonas (1 a. š.)

citrina (1 vnt.)

apelsinas (1 vnt.)

įvairūs džiovinti vaisiai (1 kg)

migdolai (100 g)

Gaminimas

:

Džiovintus vaisius susmulkinti ir verdančiu vandeniu. Riešutus taip pat pasmulkiname. Sviestą išsukti su cukrumi ir įmušti išplaktus kiaušinius. Apelsino ir citrinos išspaustas sultis pilame į tešlą, o žieveles pasiliekame patarkavimui. Tuomet dedame miltus, kepimo miltelius ir cinamonus. Viską gerai ir beriame smulkintus riešutus bei nuvarvintus vaisius. Šiek tiek patarkuojame apelsinų ir citrinų žievelių ir viską gerai . Tešlą dedame į kepimo formą ir kepame 2 valandas 160 0C orkaitėje. Pilnai iškeptą pyragą suvyniojame į foliją ar popierių, į maišelį ir laikome maždaug 3-4 savaites šventėms.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)