Džiovintų vaisių pyragas

Perskaitytas kartų: 2390

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (300 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

cinamonas (1 a. š.)

citrina (1 vnt.)

apelsinas (1 vnt.)

įvairūs džiovinti vaisiai (1 kg)

migdolai (100 g)

Gaminimas

:

Džiovintus vaisius susmulkinti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Riešutus taip pat pasmulkiname. Sviestą išsukti su cukrumi ir įmušti išplaktus kiaušinius. Apelsino ir citrinos išspaustas sultis pilame į tešlą, o žieveles pasiliekame patarkavimui. dedame miltus, kepimo miltelius ir cinamonus. Viską gerai išmaišome ir beriame smulkintus riešutus bei nuvarvintus nuplikytus vaisius. Šiek tiek patarkuojame apelsinų ir citrinų žievelių ir gerai išmaišome. Tešlą dedame į kepimo formą ir 2 valandas 160 0C orkaitėje. Pilnai atvėsusį iškeptą pyragą suvyniojame į foliją ar popierių, į maišelį ir maždaug 3-4 savaites šventėms.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)