Džiovintų vaisių pyragas

Perskaitytas kartų: 2243

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (300 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

cinamonas (1 a. š.)

citrina (1 vnt.)

apelsinas (1 vnt.)

įvairūs džiovinti vaisiai (1 kg)

migdolai (100 g)

Gaminimas

:

Džiovintus vaisius susmulkinti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Riešutus taip pat pasmulkiname. Sviestą išsukti su cukrumi ir įmušti kiaušinius. Apelsino ir citrinos išspaustas sultis pilame į tešlą, o žieveles patarkavimui. Tuomet dedame miltus, kepimo miltelius ir . Viską gerai išmaišome ir beriame smulkintus riešutus bei nuvarvintus nuplikytus vaisius. Šiek tiek patarkuojame apelsinų ir citrinų žievelių ir viską gerai išmaišome. Tešlą dedame į kepimo formą ir kepame 2 valandas 160 0C orkaitėje. Pilnai atvėsusį iškeptą pyragą suvyniojame į foliją ar popierių, į maišelį ir laikome maždaug 3-4 savaites šventėms.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)