Džiovintų vaisių pyragas

Perskaitytas kartų: 2526

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (300 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

cinamonas (1 a. š.)

citrina (1 vnt.)

apelsinas (1 vnt.)

įvairūs džiovinti vaisiai (1 kg)

migdolai (100 g)

Gaminimas

:

Džiovintus vaisius susmulkinti ir verdančiu vandeniu. Riešutus taip pat pasmulkiname. Sviestą išsukti su cukrumi ir įmušti išplaktus kiaušinius. Apelsino ir citrinos išspaustas sultis pilame į tešlą, o žieveles pasiliekame patarkavimui. Tuomet miltus, kepimo miltelius ir cinamonus. Viską gerai išmaišome ir beriame smulkintus riešutus bei nuvarvintus nuplikytus vaisius. Šiek tiek patarkuojame apelsinų ir citrinų žievelių ir viską gerai išmaišome. Tešlą į kepimo formą ir kepame 2 valandas 160 0C orkaitėje. Pilnai atvėsusį iškeptą pyragą suvyniojame į foliją ar popierių, į maišelį ir laikome maždaug 3-4 savaites šventėms.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)