Dvigubas varškės pyragas

Perskaitytas kartų: 2384

Ingredientai

:

pagrindui:

sviestas (200 g)

miltai (300 g)

cukrus (50 g)

cinamonas (1a.š.)

varškės masei:

pusriebė varškė (600 g)

cukrus (50 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

razinos (2 saujos)

aguonos (50-70 g)

šaldytų raudonųjų serbentų (2 saujos)

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 180 °C. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Miltus, cukrų ir prieskonius dideliame dubenyje sumaišome šaukštu. Šaltą sviestą vis į miltus sutarkuojame burokine tarka (į tą patį miltų dubenį). Rankomis sumaišome miltus su sviestu, kad neliktų stambių sviesto šuorų. Į varškės masę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, pamaišome šaukštu. Varškę padaliname pusiau. Į vieną varškės dalį beriame aguonas ir razinas, pamaišome. Į kitą dalį šaldytas uogas, pamaišome. Pusė pyrago bus su , kita pusė – su uogomis. Į kepimo indą beriame 80 proc. trupinių (pasilikite tik porą saujų viršui apibarstyti), išlyginame, ant jų verčiame varškę, viršų apibarstome likusiais . Šauname į orkaitę kepti apie 50 minučių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)