Duonutė su riešutais

Perskaitytas kartų: 2598

Duonutė su riešutais

Ingredientai

:

smulkinti graikiniai riešutai (300 g.)

sviestas (125 g.)

mielės (100 g.)

miltai (8 stiklinės)

pienas (2 stiklinės)

cukrus (2 stiklinės)

vynas (0,5 stiklinės)

druska (šaukštelis)

kiaušiniai (3 vnt.)

Gaminimas

:

Mieles išmaišyti šiltame piene, įberti cikraus, druskos, gerai išmaišyti, kad ištirptų. Įmušti kiaušinius, įberti miltus, sudėti likusius produktus. Išminkyti tešlą, pabaigoje dėti iki grietinės tirštumo sviestą ir baigti minkyti. Tešlą uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti. Kol kils, 1-2 kartus perminkyti. Iš paruoštos padaryti gražų kepaliuką, dėti į riebalais pateptą skardą, leisti dar pakilti. Tuomet pašauti į 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie val., kol susidarys auksinė plutelė. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)