Duonelė su graikiniais riešutais

Perskaitytas kartų: 2447

Ingredientai

:

vanduo (350 ml)

sausos mielės (2 a.š.)

kvietiniai miltai (250 g)

ruginiai miltai (125 g)

rupūs kvietiniai miltai (125 g)

druska (10 g)

smulkinti graikiniai riešutai (150 g)

Gaminimas

:

Pašildyti 100 ml vandens iki 37 laipsnių C. Į didesnį dubenį sutrupinti mieles, šiltu vandeniu ir ištirpinti. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti su mielėmis. Mediniu šaukštu įmaišyti šiek tiek miltų į su mielėmis, kad būtų tiršta košelė. Dubenį pridengti ir palikti 20 min., kol košelė suputos ir pakils. Supilti pusę likusio vandens. Įmaišyti miltus. Pagal poreikį įmaišyti likusį , kad tešla būtų standi ir drėgna. Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 10 min., kol taps lygi, blizgi ir elastinga. Palikti tešlą 5 min. pastovėti. Iš tešlos formuoti plokščią apskritimą, užberti riešutus. Perlenkti tešlą pusiau, tuomet švelniai minkyti 2-4 min., kol riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje. Dėti tešlą į dubenį, švariu virtuvės rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje kilti 1,5-2 val., kol padvigubės. Iš pakilusios tešlos suformuoti pailgą kepalą arba galima krėsti į kvadratinę formą, tuomet bus kaip forminė duona. Pridengus rankšluostėliu palaikyti 45 min. Kildinti, kol padvigubės. Kepti 45-60 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)