Desertas su aviečių sirupu

Perskaitytas kartų: 2527

Desertas su aviečių sirupu

Ingredientai

:

pertrinta varškė (1 kg.)

cukrus (1,5 stiklinės)

sviestas (120 g.)

kiaušinių tryniai (6 vnt.)

vanilinis cukrus

avietinis sirupas (1/3 stiklinės)

įvairių spalvų džiovintų papajų gabaliukai (200 g.)

Gaminimas

:

Sviestą ištrinti su vaniliniu ir paprastu cukrumi bei kiaušinio tryniais. Po truputį į dubenėlį su sviestu dėti per sietelį pertrintą varškę, išmaišyti. 1/4 dalį paruoštos masės dėti į kitą dubenėlį, į ją supilti avietinį sirupą ir išmaišyti. Paruošus abi mases paimti aukštesnę formą ir iškloti ją lininiu audiniu. paimti 2/3 dalies baltos varškės masės, ją sudėti į formą ir suspausti, kad neliktų oro tarpų. Po to dėti pusę avietinės masės, sukrėsti likusią baltą masę ir ant viršaus sudėti avietinę. lengvai suspausti ir nakčiai padėti į šaldytuvą. Po to išimti iš formos, nuimti lininį audinį, papuošti džiovintomis papajomis ir patiekti į velykinį stalą. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)