Desertas

Perskaitytas kartų: 3176

Ingredientai

:

cukrus (70 g.)

miltai (75 g.)

sviestas (6 šaukštai)

kiaušinių baltymai (3 vnt.)

paskrudinti, smulkiai sumalti migdolai (65 g.)

Gaminimas

:

Į dubenį suberti cukrų, miltus, kiaušinio baltymus ir migdolus. Viską gerai išmaišyti. Palengva pilti ištirpintą sviestą ir vėl gerai išsukti. Padėti 1 valandai į šaldytuvą. Šaukštu pasemti paruoštos tešlos ir padėti ant skardos išklotos kepimo popierium. Šaukštu formuoti 14 cm. skersmens skritinėlius. Kepti įkaitintoj iki 180 laipsnių orkaitėje apie 10 -12 min. kol skritinėliai pagels. Iškepusius tuoj plačiu peiliu pakelti ir uždėti ant apverstos stiklinės ar kavos puodelio. Atvėsinti ir susiformavuse tulpe .
Tiekti: ant lėkštės vidurio uždėti tulpę ir į ją įdėti ledų. Vietoj ledų tinka pudingas arba plakta drietinėlė. Skanaus.

(Ingredienai nurodyti 6 .)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)