Daniškas ryžių pudingas

Perskaitytas kartų: 4014

Ingredientai

:

pienas (1 l.)

trumpagrūdžiai ryžiai (1 stiklinė)

druska (1 nepilnas šaukštelis)

grietinėlė 35proc. riebumo (300 ml.)

migdolai (25 g.)

vanilinis cukrus (1-2 šaukšteliai)

vyšnių uogienė be kauliukų

Gaminimas

:

Į puodą supilti ir pieną. Užvirinti. Įdėti druskos ir virti 40 - 45 min. dažnai pamaisant, ant silpnos ugnies. Išvirus dėti porai valandŲ į šaldytuvą, kad visiškai atvestų. Migdolus įdėti į puoduką, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti apie 1 min. Nulupti luobelę ir susmulkinti. Grietinėlę , baigiant plakt įmaišyti vanilę. Į atvėsusius suberti migdolus, supilti grietinėlę ir viską išmaišyti. Pašildyti uogienę. Į desertinius indelius dėti ryžių pudingą ir užpilti šilta uogiene. .

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)