Citrininis pyragėlis

Perskaitytas kartų: 3956

Ingredientai

:

sviestas (200 g)

miltai (250 g)

cukrus (100 g)

citrinos žievelės (2 vnt.)

nedidėlių citrinų sultys (4 vnt.)

trinti raudonieji serbentai (100 g)

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (250 g)

miltai (75 g)

kepimo milteliai (0,5 a. š.)

Gaminimas

:

Pagrindui ištrinti pirštais šaltą sviestą, miltus ir cukrų iki birių trupinių. Suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šauti į 180 laipsnių įkaitintą ir kepti 15-20 min. Nutarkuoti citrinų žieveles, išspausti sultis, serbentus sutrinti ir pertrinti per sietelį. Kiaušinius suplakti su cukrumi ir įmaišyti citrinų sultis, žieveles, serbentų tyrę ir išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į kiaušinių masę. Pilti ant apkepusio pagrindo ir dar kepti apie 25 min. Atvėsusį supjaustyti ir apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)