Citrininis pyragas su maskarpone

Perskaitytas kartų: 4870

Citrininis pyragas su maskarpone

Ingredientai

:

miltai (400 g)

sviestas (250 g)

cukrus (1 stiklinė)

nutarkuota citrinos žievelė (2 citrinų)

aguonos (1/2 stiklinės)

vanilinis cukrus (2 pakeliai)

pienas (1/2 stiklinės)

kiaušinių baltymai (6 vnt)

maskarponės sūris (200 g)

Gaminimas

:

Sviestą ir cukrų ištrinkite iki vientisos masės. Tada suberkite nutarkuotas citrinų žieveles, aguonas, vanilę, miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir išsukite tešlą. Ji turi būti minkšta. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir mediniu šaukštu atsargiai įmaišykite į tešlą. Tada tešlą atsargiai sukrėskite į karščiui atsparią ir išteptą kepimo formą ir kepkite iki 160 laipsnių orkaitėje apie 60 min., kol paviršius dailiai pagels. Atvėsusio pyrago paviršių aptepkite sūriu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)