Cinamoniniai sausainukai

Perskaitytas kartų: 3445

Ingredientai

:

sviestas (125 g)

cukrus (125 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

miltai (250 g)

druska (žiupsnelis)

vanilinis cukrus (1 a. š.)

maltas cinamonas ( 2 a. š.)

Gaminimas

:

Sumaišyti sviestą ir miltus, kol pasidarys birūs trupiniai. Sudėti cukrų, druską ir kiaušinį, viską į vientisą masę, ją padalinti pusiau. Į vieną dalį įdėti vanilės, o į kitą cinamono ir minkyti vanilinę ir cinamoninę dalis atskirai, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys. Suformuoti 2 rutulius, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą valandai. Atšaldytos tešlos rutulius iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus į vienodo dydžio stačiakampius ( 3-4 mm storio). Vanilinį stačiakampį patepti vandeniu arba pienu ir ant jo uždėti cinamoninį stačiakampį. Viską dar lengvai pakočioti, kad abi tešlos gerai suliptų. Stačiakampį susuti į vyniotinį, jį supjaustyti į 1 cm storio . Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 200 C laipsnių orkaitėje apie 12 min. - kol sausainėliai švelniai pagels. Atvėsinti skardoje. Skanaus!

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)