Cinamoninės varškės spurgos

Perskaitytas kartų: 9337

Ingredientai

:

varškė (1 kg)

cukrus (1 stiklinė)

grietinė (1 stiklinė)

kiaušiniai (6 vnt)

kepimo milteliai (4 šaukšteliai)

vanilinis cukrus (1,5 pakelio)

miltai (5 stiklinės)

aliejus (0,5 l)

cukraus pudra

cinamonas (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Išplakite kiaušinius kartu su puse stiklinės cukraus (likusį cukrų sutrinkite su varške). Supilkite grietinę ir gerai . (As viska i kombaina ir gerai issukau). Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, ir visa tai, kartu su varške, suberkite į bendrą masę. Išminkykite. Kad tešla nekibtų prie delnų, juos patepkite aliejumi. Tuomet iš tešlos žvirblio galvos dydžio kamuoliukus ir virkite juos įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies, kad iškeptų varškė. Spurgas vartykite tik tuomet, kai šios pakils nuo puodo dugno. Iškepusias spurgas atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Aš apibarsčiau braškių skonio, gavosi nerealiai skanios.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)