Cinamoninės mielinės bandelės

Perskaitytas kartų: 6339

Ingredientai

:

mielių (100 g.)

sviesto (150 g.)

pieno (2 stiklinės)

smulkinto kardamono

rudojo cukraus (1 stiklinė)

kiaušinių (2 vnt.)

miltų (4 stiklinės)

druskos (žiupsnelis)

sviesto (150 g.)

rudojo cukraus (1/2 stiklinės)

vanilės ankšties (1 vnt.)

kiaušinio (1 vnt.)

cinamono (3 šaukšteliai)

Gaminimas

:

Pirma, paruošiame tešlą: mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus, kol pasidarys skystimas. Pašildyti pieną, kurį supilti į mieles. Pamaišyti ir berti 2 stiklines , įmušti po kiaušinį, išmaišyti. Masę uždengti maistine plėvele, keliais rankšluosčiais ir palikti 1 h pakilti. Kai tešla pakils, suberti likusias 2 stiklines , druską, smulkintą kardamoną. Tada išlydyti , kurį sumaišyti su cukrumi ir taip pat supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada tešlą paminkyti, o jei labai limpa, patepti aliejumi. Vėl palikti kokioms 15 min. pakilti. Kai pakyla, gerai nusivalome stalą, ištepame lydytu sviestu ir imame maždaug trečdalį tešlos. Ją iškočiojame į nelabai storą stačiakampį, ant kurio tepame įdarui skirtą išlydytą , mišiniu, padarytu sumaišius cukrų, cinamoną ir vanilę. Tada lakštą sukame į volelio formą. Gautą "dešrą" supjaustome nedidelėmis riekutėmis, nes jos kepdamos iškils. Jų viršų patepame kiaušiniu ir perliniu cukrumi. Bandeles sudedame ant sviestinio popieriaus ir kepame 200 C orkaitėje apie 10-15 min., vis patikrinant, ar nesvyla. Skanaus!

Įvertink:
4/5 (balsavo: 2)