Cheescace - sūrio tortas

Perskaitytas kartų: 5315

Ingredientai

:

sausainiai (225 g.)

sviestas (100 g.)

riešutai (100 g.)

maskarponės sūris (500 g.)

kondensuotas pienas (1 ind.)

medus (1 v. š.)

grietinėlė (250 g.)

želatina (3 v. š.)

cinamonas (žiupsn.)

citrinos rūgštis (žiupsn.)

Gaminimas

:

Mėgstamus riešutus (aš naudojau anakardžius) pakepinti sausoje ir Sausainius sutrinti iki trupinių. Į sausainius suberti riešutus ir užpylus tirpintu sviestu gautą masę dėti į kepimo popieriumi (ar folija) išklotą kepimo formą. Suspausti, suformuoti „bortelius“ – šiek tiek aukštesnius ties formos šonais ir padėjus į šaldytuvą gaminti įdarą. Įdarui išplakama su žiupsniu citrinos rūgšties.Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų. Į grietinėlę supilama maskarponės, kondensuoto pieno masė ir tirpinta želatina. Įdarą supilti ant sausaininio pagrindo, pabarstyti cinamonu (nebūtina). Ir palaikius per naktį - skanauti.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)