Cheescace - sūrio tortas

Perskaitytas kartų: 5482

Ingredientai

:

sausainiai (225 g.)

sviestas (100 g.)

riešutai (100 g.)

maskarponės sūris (500 g.)

kondensuotas pienas (1 ind.)

medus (1 v. š.)

grietinėlė (250 g.)

želatina (3 v. š.)

cinamonas (žiupsn.)

citrinos rūgštis (žiupsn.)

Gaminimas

:

Mėgstamus riešutus (aš naudojau anakardžius) pakepinti sausoje keptuvėje ir susmulkinti Sausainius sutrinti smulkintuvu iki trupinių. Į sausainius suberti riešutus ir užpylus tirpintu sviestu gautą masę dėti į kepimo popieriumi (ar folija) išklotą kepimo formą. Suspausti, suformuoti „bortelius“ – šiek tiek ties formos ir padėjus į gaminti įdarą. Įdarui išplakama grietinėlė su žiupsniu citrinos rūgšties.Išmaišyti maskarponę, kondensuotą pieną ir medų. Į grietinėlę supilama maskarponės, kondensuoto pieno masė ir tirpinta želatina. Įdarą supilti ant sausaininio pagrindo, pabarstyti cinamonu (nebūtina). Ir per naktį - skanauti.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)