Burnoje tirpstantis obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 4028

Ingredientai

:

miltai (360 g)

rudasis cukrus (270 g)

sviestas (200 g)

obuoliai (5 vnt.)

šviesusis romas (50 ml)

kiaušiniai (2 vnt.)

razinos (sauja)

citrinų sultys (1 v. š.)

vanilinis cukrus (2 a. š.)

kepimo milteliai (1 - 2 a. š.)

cinamonas (1 a. š.)

Gaminimas

:

Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinti, užpilti romu ir pusvalandį palikti įmirkti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą riekelėmis. Kad neparuduotų, pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti 2 šaukštais cukraus, cinamonu, išmaišyti ir uždengtame inde laikyti šaldytuve. Išlydyti sviestą. Berti į jį cukrų ir maišyti, iki cukrus ištirps. Kai sviestas atvės, įmušti kiaušinius ir gerai išsukti. Tada berti su milteliais nusijotus miltus ir maišyti, kol neliks gumulėlių. Razinas nuvarvinti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą iškloti popieriumi. Apdėti apie 1/5 tešlos. Versti į skardą tešlą, ant viršaus dėti obuolių skilteles, pabarstyti razinomis. Likusią tešlą krėsti į konditerinį svirkštą ir ant pyrago viršaus suformuoti tinklelį. Šauti į orkaitę ir kepti 30-40 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)