Burnoje tirpstantis obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 4226

Ingredientai

:

miltai (360 g)

rudasis cukrus (270 g)

sviestas (200 g)

obuoliai (5 vnt.)

šviesusis romas (50 ml)

kiaušiniai (2 vnt.)

razinos (sauja)

citrinų sultys (1 v. š.)

vanilinis cukrus (2 a. š.)

kepimo milteliai (1 - 2 a. š.)

cinamonas (1 a. š.)

Gaminimas

:

Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinti, užpilti romu ir pusvalandį palikti įmirkti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o minkštimą suraikyti riekelėmis. Kad neparuduotų, pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti 2 cukraus, cinamonu, iš ir uždengtame inde laikyti šaldytuve. Išlydyti . Berti į jį cukrų ir , iki cukrus ištirps. Kai sviestas atvės, kiaušinius ir gerai išsukti. Tada berti su kepimo milteliais nusijotus miltus ir , kol neliks gumulėlių. Razinas nuvarvinti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Apdėti apie 1/5 tešlos. Versti į skardą tešlą, ant viršaus dėti obuolių skilteles, pabarstyti razinomis. Likusią tešlą krėsti į konditerinį svirkštą ir ant pyrago viršaus suformuoti tinklelį. Šauti į orkaitę ir kepti 30-40 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)