Braškių tortas su maskarpone

Perskaitytas kartų: 17483

Ingredientai

:

sausainiai (200 g)

sviestas (3 šaukštai)

braškinis jogurtas (350 g)

cukrus (3 šaukštai)

vanilinis cukrus (šaukštelis)

maskarponės sūris (350 g)

citrinų sultys (5 šaukštai)

želatina (30 g)

šaldytos braškės

torto želė

Gaminimas

:

Į plastikinį maišelį subertus sausainius sutrupinti kočėlu. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su trupiniais. Masę sukrėsti į torto formą nuimamais kraštais ir suspausti. Sūrį ištrinti su jogurtu, sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sultimis. Išbrinkintą ir karšto vandens ištirpintą želatiną iš pradžių sumaišyti su 2 šaukštais kremo, paskui sukrėsti į likusį ir išsukti. Dar nesustingusį supilti ant papločio ir dėti į šaldytuvą, kad truputį sustingtų. Puošti pjaustytomis braškėmis. Ant viršaus užpilti paruoštą pagal aprašymą torto žele. Skanaus!

Įvertink:
4.3/5 (balsavo: 6)