Braškių tortas

Perskaitytas kartų: 2785

Ingredientai

:

sausainia Selga (1 pak.)

sviestas (2 valg. š.)

medus (1 valg. š.)

kivių ir braškių želė (1 pok.)(viso 2 pok.)

karštas vanduo (3 puodeliai)

varškės sūris (500 g)

cukrus (2 valg. š.)

braškės (450 g).

vanilinis cukrus

Gaminimas

:

Sausainius susmulkinti,sviestą ištirpyti,pridėti medų ir viską išmaišyti. Į formą ir į ją sudėti paruoštą masę,viską gerai išlyginti ir patalpinti į šaldytuvą. Abi žele sumaišyti ir užpilti verdančiu vandeniu, ištirpinti. Sūrį sumalti ar sutarkuoti smulkiai, užpilti žele, berti cukrų, vanilę, įdėti (pagal skonį kiekvienam) supjaustytų braškių, viską išmaišyti ir supilti į formą padengtą sausainiais, išlyginti ir dėti į šaldytuvą galima per naktį, arba bent 4- 6val. Truputį žele palikti. Ant sukietėjusio viršaus išdėlioti pusiau pjaustytų braškių ir aplieti likusia žele.Skanaus!!! vietoje braškių galima naudoti kitas uogas, pav., žemuoges, serbentus ir kt.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)