Biskvitinis pyragas su gervuogių kremu -

Perskaitytas kartų: 2914

Ingredientai

:

dideli kiaušiniai (3 vnt.)

sijoti miltai (4 šaukštai)

krakmolas (2 šaukštai)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

cukrus (3/4 stiklinės)

kremui:

gervuogės

cukraus pudra

grietinė

Gaminimas

:

Kiausinio baltymą atskiriam nuo trynio ir iki putų. Trynį plakame su cukrumi, kol mase padidėja minimum dvigubai. Miltus sumaišom su krakmolu ir kepimo milteliais. Baltymų masę įmaišom į trynių masę, suberiam miltų mišinį ir viska atsargiai maišom. pilame i kepimo skardą išklota kepimo popierium ir kepame 8 - 10 min, 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Kol kepa pyragas pasiruošiam kremą. Grietinę su uogom, cukraus pudra ir dedam valandai į šaldytuvą. Atsikerpam kepimo popieriaus tokio pat dydžio kaip pyragas ir jį apibarstom cukrumi. išimam iš orkaitės ir dedam ant kepimo popieriaus pabarstyto cukrumi. Nuimame popieriu ant kurio biskvitas kepė, biskvitą perpjaunam pusiau arba dar ir horizontaliai, kaip dariau aš. kiekvieną dalį aptepame kremu, bet tik tada kai biskvitas visiškai atšalęs. Aptepame ir šonus, ir viršų, papuošiame ir paliekame porai valandų pastovėti, o tada skanaus.

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)