Beprotiiškai skani duonytė

Perskaitytas kartų: 3338

Ingredientai

:

ruginiai miltai (500 g)

kvietiniai miltai (500 g)

avižiniai dribsniai (100 g)

kviečių arba rugių sėlenos (100 g)

cukrus (170 g)

kmynai (100 g)

linų sėmenys (100 g)

saulėgrąžos (100 g)

druska (2 arbat. šaukšteliai)

vanduo apie 40 laipsnių (1 l)

Gaminimas

:

Kepimo kepimo popieriumi. Užpilti karštu vandeniu saulėgrąžas, linų sėmenis ir palaikyti, kol susidedama į dubenį visi likę . Sudėti viską ir minkyti 20 min. duonos kepalą skardoje, užbarstyti sezamo sėklų. Uždengti drobe ir pledu, palikti kilimui 10 val. Prieš kepimą (10 min) pakaitinti orkaitę. Po 10 val kepti orkaitėje 220 laipsnių temperatūroje 120 min. Išjungti ir 10 min palikti dar orkaitėje. Išimti, uždėti drėgną drobę ant kepalo ir palaikyti 15 min, kad būtų mink6ta pluta.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)