Bandelės su varške

Perskaitytas kartų: 2481

Ingredientai

:

pienas (300 ml)

šviežios mielės (25 g)

cukrus (2 v. š.)

kiaušinis (1 vnt.)

miltai (500 - 550 g)

druska (2 nubraukti a. š.)

įdarui:

pusriebė varškė (2 pakeliai po 180 g)

razinos (1 sauja)

cukrus (2 v. š.)

cinamonas (1 a. š.)

grietinė (1 v. š.)

kiaušinis (1 vnt.)

druska (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Pieną iki virimo ir atvėsinti. Mieles sumaišyti su žiupsneliu cukraus ir pora šaukštų šilto pieno, tegul jos pradeda veikti ir burbuliuoti. Miltus sumaišyti su druska, kiaušinį lengvai išplakti su cukrumi. su miltais padaryti įdubimą, į jį supilti likusį pieną, mieles ir išplaktą kiaušinį. Pirmiausia išmaišyti šaukštu, po to suminkyti rankomis, kad pasidarytų vientisa tešla (jei tešla , įpilti dar pieno). Leisti tešlai apie 10 min. pastovėti (pridengti lėkšte, maišeliu ar rankšluostėliu, kad nedžiūtų). Tešlą dėti ant miltais pabarstyto stalo ir apie 7 min. Nepadauginti miltų - tešla turi būti minkšta. Kai tešla taps elastinga, krauti ją į aliejumi pateptą dubenį ir vėl palikti kilti apie 30-40 min. Pasiruošti įdarą: varškę sumaišyti su kiaušiniu, cukrumi, druska, grietine, razinomis ir cinamonu. Dabar padalinti tešlą į vienodas dalis. Iš tešlos gabalėlių padaryti apvalius blynelius, į jų viduriuką krauti šaukštelį varškės ir vis pavilgydami pirštus į vandenį suspausti bandelių kraštą pirštais, lyg mėgindami užsukti. Sodinti bandeles suklijuota dalimi į apačią tiesiai į miltais arba pateptą aliejumi skardą. Suformavus visas bandeles leisti joms dar kartą pakilti, luktelti apie 20 min. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Išplakti kiaušinį su trupučiu druskos. Kiaušinio plakiniu patepti visas bandeles ir šauti į orkaitę kepti. Kepti apie 25-30 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)