Bandelės su uogiene

Perskaitytas kartų: 6534

Ingredientai

:

miltai (400 g)

sausos mielės (1 pakelis)

smulkus cukrus (50 g)

vanilinis cukrus (1 pakelis)

druska (žiupsnelis)

tarkuota cirtinos žievelė (1 vnt.)

kiaušinių tryniai (3 vnt.)

drungnas pienas (200 ml)

tirpintas drungnas sviestas (200 g)

uogienė (pagal skonį)

cukraus pudra (pabarstymui)

Gaminimas

:

Dubenyje gerai miltus su mielėmis. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelės sluosnį, įmušti kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską 5 min. iš pradžių mažu, paskui greičiu. Palaikyti tešlą šiltoje , kol ji gerokai pakils. Vėl paminkyti, iškočioti 1 cm storio kvadratinį lakštą. Perpjauti išilgai į dvi juostas. Kiekvienos juostos kraštus aptepti arbikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogiene ir susukti (kaip vyniotinį). Padalinti į mežesnius gabaliukus (kiekvieną į 7-8). Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą paliekant tarpus. Aptepti likusiu tirpintu sviestu. Vėl padėti šiltai, kad pakiltų. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Apibarstyti cukraus pudra. Tiekti šiltas arba šaltas. Patarimas. Prie bandelių puikiai tinka angliškas vanilinis kremas.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)