Bandelės su uogiene

Perskaitytas kartų: 6270

Ingredientai

:

miltai (400 g)

sausos mielės (1 pakelis)

smulkus cukrus (50 g)

vanilinis cukrus (1 pakelis)

druska (žiupsnelis)

tarkuota cirtinos žievelė (1 vnt.)

kiaušinių tryniai (3 vnt.)

drungnas pienas (200 ml)

tirpintas drungnas sviestas (200 g)

uogienė (pagal skonį)

cukraus pudra (pabarstymui)

Gaminimas

:

Dubenyje gerai sumaišyti miltus su mielėmis. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, tarkuotą citrinos žievelės sluosnį, įmušti kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę sviesto. Mikseriu su antgaliu tešlai viską sumaišyti 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol ji gerokai pakils. Vėl paminkyti, iškočioti 1 cm storio kvadratinį lakštą. Perpjauti išilgai į dvi juostas. Kiekvienos juostos aptepti arbikosų, slyvų, mėlynių ar obuolių uogiene ir susukti (kaip vyniotinį). Padalinti į mežesnius gabaliukus (kiekvieną į 7-8). Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą paliekant tarpus. Aptepti likusiu tirpintu sviestu. Vėl , kad pakiltų. Kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Apibarstyti cukraus pudra. Tiekti šiltas arba šaltas. Skanaus! Patarimas. Prie bandelių puikiai tinka angliškas kremas.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)