Bandelės su razinomis ir riešutais

Perskaitytas kartų: 5551

Ingredientai

:

miltai (500 g)

sausos mielės (1 pakelis)

smulkus cukrus (100 g)

vanilinis cukrus (2 pakeliai)

druska (žiupsnelis)

tirpintas drungnas sviestas (130 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

drungnas pienas (130 ml)

razinos (100 g)

kapoti migdolų ar lazdyno riešutai (50 g)

Gaminimas

:

Moliniame dubenyje su miltus su . Įberti pusę cukraus, 1 pakelį vanilinio cukraus, druskos, įpilti 100 g tirpinnto drungno sviesto, drungną pieną ir įmušti kiaušinius. Mikseriu su antgaliu tešlai viską 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Tešlą palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils dvigubai. Tada suminkyti rankomis ant minkymo lentos. Iškočioti tešlą 45-35 cm stačiakampiu ir aptepti 30 g minkšto sviesto. Pasiruošti priedą: su razinas su likusiais 50 g cukraus, antruoju pakeliu vanilinio cukraus, kapotais riešutais ir apibarstyti tešlą. Viską suvynioti ir supjaustyti 1,5 cm storio riekelėmis. Jas sudėlioti ant sviestu pateptos skardos. Vėl padėti šiltai, kol bandelės pakils dvigubai. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 laipsnių ir kepti 15-20 min. Skanaus! Patarimas: iškepusias bandeles galima aptepti cukraus glajumi (su 175 g cukraus pudros su 2 šaukštais citrinų sulčių).

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)