Bandelės su obuolių įdaru

Perskaitytas kartų: 2627

Ingredientai

:

sluoksniuota tešla (pakelis su 6 lapeliais)

obuoliai (3 - 4 vnt.)

sviestas (1 v. š.)

cukrus (100 g)

vanduo (50 ml)

tarkuota citrinos žievelė

cinamonas

kiaušinis (1 vnt.)

Gaminimas

:

Obuolių minkštimą sutarkuoti. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti cukrų. Maišyti, kol cukrus ištirps. Sudėti obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, supilti vandenį ir troškinti, kol vanduo išgaruos. Į pabaigą įberti cinamoną. Imti tešlos lapelį ir padalinti pusiau. Tuomet vieną pusę supjaustyti peiliu, ant kitos pusės dėti . Kraštelius aptepti plaktu kiaušiniu ir gerai užspausti kraštelius. Kiaušinio plakiniu aptepti viršų. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. arba kol gražiai apskrus. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)