Bandelės su obuolių įdaru

Perskaitytas kartų: 2358

Ingredientai

:

sluoksniuota tešla (pakelis su 6 lapeliais)

obuoliai (3 - 4 vnt.)

sviestas (1 v. š.)

cukrus (100 g)

vanduo (50 ml)

tarkuota citrinos žievelė

cinamonas

kiaušinis (1 vnt.)

Gaminimas

:

Obuolių minkštimą sutarkuoti. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti cukrų. Maišyti, kol cukrus ištirps. obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, supilti vandenį ir troškinti, kol vanduo išgaruos. Į pabaigą įberti cinamoną. Imti tešlos lapelį ir padalinti pusiau. Tuomet vieną pusę supjaustyti peiliu, ant kitos dėti obuolių įdaro. Kraštelius aptepti plaktu kiaušiniu ir gerai užspausti kraštelius. Kiaušinio plakiniu aptepti bandelės viršų. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. arba kol gražiai apskrus. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)