Bandelės su lašinukais

Perskaitytas kartų: 7146

Ingredientai

:

miltai (500 g)

pienas (250 g)

mielės (30 g)

kiaušinių tryniai (6 vnt.)

cukrus (50 g)

margarinas (125 g)

druska (3 g)

rūkyti lašinukai (200 g)

pipirai

Gaminimas

:

Mieles užpilti šiltu pienu ir įdėti šauštelį cukraus ir viską gerai išmaišyti. Į dubenį sudėti miltus, padaryti viduryje duobutę ir supilti . Paviršių užberti miltais, kad pasidengtų. Indą uždengti ranksluoščiu ir laikyti kol mielės pradės rugti, kol išeis pro miltus. Išplakame kiaušinių trynius su likusiu ir druska, maišant pilame ištirpintą margariną. Visą šią masę pilame į dubenį su miltais ir gerai išminkome. Uždengiame ir laukiame, kol iškils tešla. Pasidarome įdarą: rūkytus lašinus supjautome smulkiais kubeliais, idedame smulkiai svogūną, užbarstome pipirais ir išmaišome. Kai tešla iškyla formuojame bandeles, į kurias dedame lašinukų įdarą. Padarytas bandeles sudedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Laukiame, kol pakils. Kai pakils, jas reikia aptepti plaktu kiaušiniu. Dedame į įkaitintą 190 C orkaitę ir kepame apie 20 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)