Bandelės su lašinukais
Ingredientai
:
miltai (500 g)
pienas (250 g)
mielės (30 g)
kiaušinių tryniai (6 vnt.)
cukrus (50 g)
margarinas (125 g)
druska (3 g)
rūkyti lašinukai (200 g)
pipirai
Gaminimas
:Mieles užpilti šiltu pienu ir įdėti šauštelį cukraus ir viską gerai . Į dubenį sudėti
, padaryti viduryje duobutę ir supilti
. Paviršių užberti miltais, kad pasidengtų. Indą uždengti ranksluoščiu ir laikyti kol mielės pradės rugti, kol išeis pro
. Išplakame kiaušinių
su likusiu cukrumi ir druska, maišant pilame ištirpintą margariną. Visą šią masę pilame į dubenį su miltais ir gerai išminkome. Uždengiame ir laukiame, kol iškils tešla. Pasidarome įdarą: rūkytus lašinus supjautome smulkiais kubeliais, idedame smulkiai supjaustytą svogūną, užbarstome pipirais ir išmaišome. Kai tešla iškyla formuojame bandeles, į kurias dedame lašinukų įdarą. Padarytas bandeles sudedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Laukiame, kol bandelės pakils. Kai bandelės pakils, jas reikia aptepti plaktu kiaušiniu. Dedame į įkaitintą 190 C orkaitę ir kepame apie 20 min.
|
Receptą atsiuntė:
Nuotraukas atsiuntė:
|
Recepto kategorijos:
Kepiniai, saldumynai
- Bandelės
|
Kiauliena
- Lašinukai
|
Miltiniai produktai
- Miltai
|
Pieno produktai
- Pienas
|
Pieno produktai
- Sviestas, margarinas
|
Orkaitėje
|
|

Komentarai:
Komentarų dar nėra.