Bandelės su lašinukais

Perskaitytas kartų: 7450

Ingredientai

:

miltai (500 g)

pienas (250 g)

mielės (30 g)

kiaušinių tryniai (6 vnt.)

cukrus (50 g)

margarinas (125 g)

druska (3 g)

rūkyti lašinukai (200 g)

pipirai

Gaminimas

:

Mieles užpilti šiltu pienu ir įdėti šauštelį cukraus ir viską gerai išmaišyti. Į dubenį sudėti miltus, viduryje duobutę ir supilti mieles. Paviršių užberti miltais, kad pasidengtų. Indą uždengti ranksluoščiu ir laikyti kol mielės pradės rugti, kol išeis pro miltus. Išplakame kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir druska, maišant pilame ištirpintą margariną. Visą šią masę pilame į dubenį su miltais ir gerai išminkome. Uždengiame ir laukiame, kol tešla. Pasidarome įdarą: rūkytus lašinus supjautome smulkiais kubeliais, idedame smulkiai supjaustytą svogūną, užbarstome pipirais ir išmaišome. Kai tešla iškyla formuojame bandeles, į kurias dedame lašinukų įdarą. Padarytas bandeles sudedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Laukiame, kol bandelės pakils. Kai bandelės pakils, jas reikia aptepti plaktu kiaušiniu. Dedame į 190 C orkaitę ir kepame apie 20 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)