Bandelės su lašinukais

Perskaitytas kartų: 8177

Ingredientai

:

miltai (500 g)

pienas (250 g)

mielės (30 g)

kiaušinių tryniai (6 vnt.)

cukrus (50 g)

margarinas (125 g)

druska (3 g)

rūkyti lašinukai (200 g)

pipirai

Gaminimas

:

Mieles užpilti šiltu pienu ir įdėti šauštelį cukraus ir viską gerai išmaišyti. Į dubenį sudėti , padaryti viduryje duobutę ir supilti mieles. Paviršių užberti miltais, kad pasidengtų. Indą uždengti ranksluoščiu ir laikyti kol mielės pradės rugti, kol išeis pro . Išplakame kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir druska, maišant pilame ištirpintą margariną. Visą šią masę pilame į dubenį su miltais ir gerai išminkome. ir laukiame, kol iškils tešla. Pasidarome įdarą: rūkytus lašinus supjautome smulkiais kubeliais, idedame smulkiai supjaustytą svogūną, užbarstome pipirais ir išmaišome. Kai tešla iškyla formuojame bandeles, į kurias dedame lašinukų įdarą. Padarytas bandeles sudedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Laukiame, kol bandelės pakils. Kai bandelės pakils, jas reikia aptepti plaktu kiaušiniu. Dedame į įkaitintą 190 C orkaitę ir kepame apie 20 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)