Bandelės su dešrele

Perskaitytas kartų: 8036

Ingredientai

:

miltai (500 g)

pienas (250 ml)

mielės (30 g)

kiaušiniai (2 vnt)

druska (1 šaukštelis)

cukrus (2 šaukšteliai)

aliejus (3 šaukštai)

dešrelės (2 pakeliai, apie 12 vnt)

kiaušiniai (1 vnt - aptepimui)

kmynai (pabarstymui)

Gaminimas

:

Kmynus pamerkti vandenyje.
Pašildytą (bet ne karštą) pieną išmaišyti su mielėm ir cukrum, supilti miltus, aliejų, druską, įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti. Tešlą kildinti 2 kartus.
Iš tešlos iškočioti plonesnį blyną ( imti trečdalį tešlos vienam blynui - taip patogiau kočioti), jį supjaustyti juostelėm (maždaug 4 cm siaurumo).
Dešreles perpjauti išilgai pusiau ir apvynioti tešlos juostele. Apvyniotas dešreles sudėti į kepimo popieriumį išklotą skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti išmirkytais kmynais. Kepti orkaitėje apie 15-20 min. kol gražiai paruduos.

Įvertink:
4.8/5 (balsavo: 4)