Bandelė "Pynutė"

Perskaitytas kartų: 4878

Ingredientai

:

kvietiniai miltai (500 g.)

pienas (250 ml.)

mielės (20 g.)

kiaušinis (1 vnt. + 1 trynys aptepimui)

sviestas ar margarinas (50 g.)

cukrus (2 šaukštai)

druska (žiupsnelis)

glajui:

kiaušinio baltymas (1 vnt.)

cukrus (3 šaukštai)

citrinų rūgstelė arba sultys

kepinti riešutai (sauja)

Gaminimas

:

Iš tešlai skirtų produktų užminkome mielinę tešlą ir leidžiame jei pakilti 45 min. razinas, perminkome, e i keletą gabalėliu ir dar karta kildiname apie 15 min. Paimam gabalėlį, ji į 3 vienetus, kiekvieną jų iškočiojame juostelėmis, jas supiname į kaseles. Taip padarome su visais gabalėliais.
Imame kiaušinį, atskiriam trynį nuo baltymo. Plaktu tryniu aptepame bandeles ir šauname jas į 180 - 200 laipsnių orkaitę 20 min. Baltymą plakam su cukrum ir trupuciu citrinos rūgštelės iki standžių putų. Kai iškepa ir pravėsta, jas aptepame baltymu ir pabarstome smulkintais riešutais.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)