Bananinis pyragas

Perskaitytas kartų: 6891

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (280 g)

kepimo milteliai (šaukštelis)

grietinė (300 ml)

valinės ekstraktas (šaukštelis)

lydytas sviestas (90 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

pabarstymui:

miltai (90 g)

lazdyno riešutai (80 g)

rudasis cukrus (120 g)

druska (0,5 šaukštelio)

sviestas (90 g)

bananai (3 vnt.)

citrinos sultys (1 vnt.)

Gaminimas

:

Pirmiausia paruošti pabarstymui: dubenyje sumaišyti miltus, smulkintus lazdyno riešutus, cukrų, druską, supilti ištirpintą sviestą ir maišyti, kol gausis trupiniai, padėti į šaldytuvą. Sumaišyti tešlai skirtus produktus ir išminkyti vienalytę masę. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti tešlą. Nuluptus bananus supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti sultimis, išmaišyti ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus, ant bananų užbarstyti riešutų . Pašauti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti 45-50 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)