Bananinis pyragas

Perskaitytas kartų: 6677

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (280 g)

kepimo milteliai (šaukštelis)

grietinė (300 ml)

valinės ekstraktas (šaukštelis)

lydytas sviestas (90 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

pabarstymui:

miltai (90 g)

lazdyno riešutai (80 g)

rudasis cukrus (120 g)

druska (0,5 šaukštelio)

sviestas (90 g)

bananai (3 vnt.)

citrinos sultys (1 vnt.)

Gaminimas

:

Pirmiausia paruošti mišinį pabarstymui: dubenyje su miltus, smulkintus lazdyno riešutus, , druską, supilti ištirpintą sviestą ir , kol gausis trupiniai, padėti į šaldytuvą. Su tešlai skirtus produktus ir išminkyti vienalytę masę. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti tešlą. Nuluptus bananus supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinų sultimis, iš ir išdėlioti ant pyrago paviršiaus, ant bananų užbarstyti riešutų mišinį. Pašauti į 180 laipsnių orkaitę ir kepti 45-50 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)