Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu

Perskaitytas kartų: 2603

Ingredientai

:

bananai (3 vnt.)

pieniškas šokoladas (100 g)

miltai (250 g)

cukrus (200 g)

aliejus (100 ml)

kiaušiniai (2 vnt.)

kepimo milteliai (1 a.š.)

cinamonas (1 a.š.)

druska (žiupsnelis)

kremui:

grietinėlė 35% (200 ml)

miltelinis cukrus (pagal skonį)

grietinėlės likeris (2-3 v.š.)

Gaminimas

:

Dubenyje sumayti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Kitame inde plaktuvu sukti bananų tyrę, cukrų ir aliejų. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai plakti. Į plakinį suberti miltus su priedais. Viską gerai mayti. Į kiekvieną keksiukų formelę įdėti po šokolado ir krėsti paruoštą tešlą. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje apie 30 min. Ar kepė, patikrinti mediniu pagaliuku - įktas ir trauktas kepinio vidurio, jis turi būti švarus. imti orkaitės ir leisti viskai atvėsti.

Paruošti kremą: plakti grietinėlę su milteliniu cukrumi, pilpi lengva srovele grietinėlės likerio ir gerai mayti. Paruoštą kremą tepti ant keksiukų ir pabarstyti spalvotais saldainukais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)