Bananai tešloje

Perskaitytas kartų: 10065

Ingredientai

:

bananai (4 vnt)

tešlai:

kiaušinio baltymas (3 vnt)

krakmolas (30 g)

miltai (30 g)

druska (žiupsnelis)

padažui:

apelsinų sultys (1/2 stiklinės)

krakmolas (15 g)

medus (1 šaukštelis)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Bananus supjaustyti kubeliais. Kiaušinio baltymus išplakti iki putų, tuomet plakant dėti krakmolą ir , druską. Tešla turi gautis tištos grietinės konsistencijos. Bananų gabaliukus apvolioti tešloje ir kepti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Apelsinų sultis supilti į nedidelį indelį (paliekant kelis šaukštus) ir įdėjus medų užkaisti. Kelis šaukštus sulčių sumaišyti su krakmolu ir supilti į iki virimo įkaitintas sultis. Viską gerai išmaišyti ir dar truputi pakaitinti. Bananus tiekti užpylus padažu arba tirpintu šokoladu. Skanaus!

Įvertink:
4.9/5 (balsavo: 7)