Bananai tešloje

Perskaitytas kartų: 10789

Ingredientai

:

bananai (4 vnt)

tešlai:

kiaušinio baltymas (3 vnt)

krakmolas (30 g)

miltai (30 g)

druska (žiupsnelis)

padažui:

apelsinų sultys (1/2 stiklinės)

krakmolas (15 g)

medus (1 šaukštelis)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Bananus supjaustyti kubeliais. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų, tuomet palengva plakant dėti krakmolą ir miltus, druską. Tešla turi gautis tištos grietinės konsistencijos. Bananų gabaliukus apvolioti tešloje ir kepti aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Apelsinų sultis supilti į nedidelį indelį (paliekant kelis ) ir įdėjus medų užkaisti. Kelis sulčių sumaišyti su krakmolu ir supilti į iki virimo įkaitintas sultis. Viską gerai išmaišyti ir dar truputi . Bananus tiekti užpylus padažu arba tirpintu šokoladu. Skanaus!

Įvertink:
4.9/5 (balsavo: 7)