Bananai tešloje

Perskaitytas kartų: 11025

Ingredientai

:

bananai (4 vnt)

tešlai:

kiaušinio baltymas (3 vnt)

krakmolas (30 g)

miltai (30 g)

druska (žiupsnelis)

padažui:

apelsinų sultys (1/2 stiklinės)

krakmolas (15 g)

medus (1 šaukštelis)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

supjaustyti kubeliais. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų, tuomet palengva dėti krakmolą ir miltus, druską. Tešla turi gautis tištos grietinės konsistencijos. Bananų gabaliukus apvolioti tešloje ir kepti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Apelsinų sultis supilti į nedidelį indelį (paliekant kelis šaukštus) ir įdėjus medų užkaisti. Kelis šaukštus sulčių sumaišyti su krakmolu ir supilti į iki virimo įkaitintas sultis. Viską gerai išmaišyti ir dar truputi pakaitinti. tiekti užpylus padažu arba tirpintu šokoladu. Skanaus!

Įvertink:
4.9/5 (balsavo: 7)