Bananai tešloje

Perskaitytas kartų: 13000

Ingredientai

:

bananai (4 vnt)

tešlai:

kiaušinio baltymas (3 vnt)

krakmolas (30 g)

miltai (30 g)

druska (žiupsnelis)

padažui:

apelsinų sultys (1/2 stiklinės)

krakmolas (15 g)

medus (1 šaukštelis)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Bananus kubeliais. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų, tuomet palengva plakant dėti krakmolą ir miltus, druską. Tešla turi gautis tištos grietinės konsistencijos. Bananų gabaliukus tešloje ir kepti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Apelsinų sultis supilti į nedidelį indelį (paliekant kelis šaukštus) ir įdėjus medų užkaisti. Kelis šaukštus sumaišyti su krakmolu ir supilti į iki virimo sultis. Viską gerai išmaišyti ir dar truputi pakaitinti. Bananus tiekti užpylus padažu arba tirpintu šokoladu. Skanaus!

Įvertink:
4.9/5 (balsavo: 7)