Bananai tešloje

Perskaitytas kartų: 10476

Ingredientai

:

bananai (4 vnt)

tešlai:

kiaušinio baltymas (3 vnt)

krakmolas (30 g)

miltai (30 g)

druska (žiupsnelis)

padažui:

apelsinų sultys (1/2 stiklinės)

krakmolas (15 g)

medus (1 šaukštelis)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Bananus supjaustyti kubeliais. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų, tuomet palengva plakant dėti krakmolą ir miltus, druską. Tešla turi gautis tištos grietinės konsistencijos. Bananų gabaliukus apvolioti tešloje ir kepti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. sultis supilti į nedidelį indelį (paliekant kelis šaukštus) ir įdėjus medų užkaisti. Kelis šaukštus sulčių sumaišyti su krakmolu ir supilti į iki virimo įkaitintas sultis. gerai ir dar truputi pakaitinti. Bananus tiekti užpylus padažu arba tirpintu šokoladu. Skanaus!

Įvertink:
4.9/5 (balsavo: 7)