Bananai tešloje

Perskaitytas kartų: 12011

Ingredientai

:

bananai (4 vnt)

tešlai:

kiaušinio baltymas (3 vnt)

krakmolas (30 g)

miltai (30 g)

druska (žiupsnelis)

padažui:

apelsinų sultys (1/2 stiklinės)

krakmolas (15 g)

medus (1 šaukštelis)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Bananus supjaustyti kubeliais. Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų, tuomet palengva plakant dėti krakmolą ir miltus, druską. Tešla turi gautis tištos grietinės konsistencijos. Bananų gabaliukus apvolioti tešloje ir kepti įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Apelsinų į nedidelį indelį ( kelis šaukštus) ir įdėjus medų užkaisti. Kelis šaukštus sulčių sumaišyti su krakmolu ir į iki virimo įkaitintas . Viską gerai išmaišyti ir dar truputi pakaitinti. Bananus užpylus padažu arba tirpintu šokoladu. Skanaus!

Įvertink:
4.9/5 (balsavo: 7)