Baltojo šokolado keksiukai

Perskaitytas kartų: 2693

Ingredientai

:

baltasis šokoladas (100 g)

pienas (100 ml)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

minkštas sviestas (60 g)

aviečių ar kitų uogų

miltai (120 g)

kepimo milteliai (1 a.š.)

kremui:

baltasis šokoladas (250 g)

grietinėlė 35 proc. (250 ml)

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laispnių. Pasiruošti keksiukų kepimo formą. Į puodelį supilti pieną, suberti pusę cukraus ir sudėti sulaužytą baltajį šokoladą. Pradėti kaitinti ir vis maišyti. Pienui pradėjus garuoti, jau galima išjungti viryklę ir energingai maišyti, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Dubenyje plakti minkštą sviestą. Kai ims balti, suberti cukrų ir toliau plakti, kol masė bus panaši į purų sviestinį kremą. Tada įmušti kiaušinius po vieną vis paplakant. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į sviesto bei kiaušinių plakinį ir išmaišyti. Greitai išpilstyti į formeles, į kiekvieną dėti po kelias uogas ir šauti į orkaitę. Kepti apie 20 min., kol jie pakils ir sutvirtės. Kremui grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo. Atskirame pašildyti baltajį šokoladą (geriausia karštoje vonelėje). Į aptirpusį šokoladą supilti karštą grietinėlę ir energingai pamaišyti. Atvėsinti šaldytuve. Ataušusią masę išplakti elektriniu plakikliu. Kai masė sutirštės aptepti kremu keksiukus arba išspausti kondideriniu maišeliu. Puošti uogomis arba pabirstukais, šiuo atveju šokoladukais su meškiukais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)