Avižiniai sveikuolių sausainiai

Perskaitytas kartų: 8600

Ingredientai

:

greito paruošimo avižiniai dribsniai (400 g.)

sviestas (150-200 g.)

kiaušiniai (2-3 vnt.)

rudasis cukrus (200 g.)

vanilinis cukrus (2-3 šaukšteliai)

rupūs miltai (2 šaukštai)

sėklos: linų sėmenys, sezamo sėklos, moliūgų sėklos, saulėgražos (po saują)

smulkinti riešutai (po saują)

džiovinti vaisiai (po saują)

Gaminimas

:

Avižinius dribsnius pakepinti svieste. Tada dubenyje juos sumaišyti su turimom sėklom, , džiovintais vaisiais (šiuo atveju maišiau saulėgražas, sezamo sėklas, smulkintus migdolo riešutus, džiovintas spanguoles bei auksines razinas). Kiaušinius plakti su cukrumi kol . Įmaišyti į dribsnius. Berti porą šaukštų miltų. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti biri. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuoti sausainius vos vos paspaudžiant, kad viskas būtų vienoje vietoje sulipę, bet ne į gumulą, o į plokščią sausainį. Kepti apie 15 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus!

Įvertink:
4.7/5 (balsavo: 6)