Avižiniai sveikuolių sausainiai

Perskaitytas kartų: 8790

Ingredientai

:

greito paruošimo avižiniai dribsniai (400 g.)

sviestas (150-200 g.)

kiaušiniai (2-3 vnt.)

rudasis cukrus (200 g.)

vanilinis cukrus (2-3 šaukšteliai)

rupūs miltai (2 šaukštai)

sėklos: linų sėmenys, sezamo sėklos, moliūgų sėklos, saulėgražos (po saują)

smulkinti riešutai (po saują)

džiovinti vaisiai (po saują)

Gaminimas

:

Avižinius dribsnius pakepinti svieste. Tada dubenyje juos sumaišyti su turimom sėklom, riešutais, džiovintais vaisiais (šiuo atveju maišiau saulėgražas, sezamo sėklas, smulkintus migdolo riešutus, džiovintas spanguoles bei auksines razinas). Kiaušinius plakti su cukrumi kol ištirps. Įmaišyti į dribsnius. Berti porą miltų. Viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti biri. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu formuoti sausainius vos vos paspaudžiant, kad viskas vienoje vietoje sulipę, bet ne į gumulą, o į plokščią sausainį. Kepti apie 15 min. vidutinio karštumo orkaitėje. Skanaus!

Įvertink:
4.7/5 (balsavo: 6)