Avižiniai paplotėliai su saulėgrąžomis

Perskaitytas kartų: 2958

Avižiniai paplotėliai su saulėgrąžomis

Ingredientai

:

aliejus (100 ml.)

medus (2 šaukštai)

druska (1 šaukštelis)

smulkaus malimo avižiniai dribsniai (400 ml.)

sausos mielės (10 g.)

kvietiniai miltai (2 stiklinės)

saulėgrąžų ir moliūgų sėklų mišinys (100 g.)

Gaminimas

:

Į didelį dubenį 400 ml 6ilto vandens, pilti aliejų ir sudėti medų. Pamažu maišant suberti 2 stiklines persijotų miltų, avižinius dribsnius, mieles, įberti druskos. Užmaišyti lipnią tešlą. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Šaukštu į skardą dėti 12 nelygios formos paplotėlių, kiekvieną apibarstyti miltais, tuomet rankomis padaryti kamuoliukus, juos šiek tiek suploti. Paplotėlius apibarstyti ir moliūgų sėklomis, uždengti ranšluostėliu ir palikti 30 min. Tuomet pašauti į 220 laipsnių orkaitę ir kepti 10-15 min. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)