Apšerkšnijęs spanguolių pyragas

Perskaitytas kartų: 2812

Ingredientai

:

miltai (300 g)

sviestas (150 g)

grietinė (1 šaukštas)

sutirštintas saldus pienas (1 šaukštas))

soda (šaukštelis)

vanilinis cukrus (1 šaukštas)

uogienių cukrus (2 šaukštai)

citrinos žievelė (truputis)

spanguolės (150 g)

obuoliai (4 vnt.)

cukrus į uogienę (2 šaukštai)

cinamonas į uogienę (žiupsnis)

citrinos sultys į uogienę (4 šaukštai)

maskarponės sūris (500 g)

grietinėlė (250 g)

jogurtinė grietinė (250 g)

vanilinis cukrus kremui (2 šaukštai)

cukraus pudra kremui (3 šaukštai)

citrinos sultys kremui šaukštai)

želatina (3 šaukštai)

Gaminimas

:

Į dubenį miltus. Ant jų sutarkuoti šaltą sviestą. Šakute išmaigyti miltus su sviestu. Įtarkuoti citrinos žievelių, suberti vanilinį cukrų ir uogienių cukrų. Su uogienių cukrumi gaunasi puresnė, nei su paprastu. Mat jos tarpus užpildo uogienė, kuri, mano manymu, sureaguodama su uogienių cukrumi ir padaro tešlą puresnę. Sodą su grietine ir išlaistyti ant tešlos. Taip pat ištaškyti ant tešlos ir sutirštintą pieną. Šakute maišyti ir maigyti tešlą taip, kad gautųsi daug mažų gumuliukų. Laisvų miltų neturėtų likti. Jei taip atsitiko, pridėti šiek tik grietinės ar sutirštinto pieno. Masę maždaug valandai padėti į šaldytuvą. Spanguoles kartu su uogienių cukrumi, su smulkiai tarkuotais obuoliais, su cinamoniniu cukrumi. Supilti trupinius į skardą, pateptą sviestu, ant jų spanguolių - obuolių masę. Kepti apie 35 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Kai pyragas kiek pravėsta, aplaistyti pusės citrinos sultimis. Grietinėlę kiek paplakti su jogurtine grietine, su maskarponės , įmaišyti vanilinį cukrų, cukraus miltelius, pusės citrinos sultis. Želatiną paruošti pagal instrukciją. Bet aš ruošiau ne vandenyje, o mėtų arbatoje. Kaip atvėsta, įmaišyti į kremą. Sūrio kremą supilti ant pyrago ir palaikyti šaldytuve kol sustings. Papuošti. Man skaniausias šis pyragas, šaldytuve pastovėjęs per naktį. Tuomet trupininio pyrago pagrindas suminkštėja ir įvyksta stebuklas - pyragas tampa tortu!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)