Apelsinų skonio keksas su aguonomis

Perskaitytas kartų: 2641

Ingredientai

:

aguonos (50 g)

pienas (180 ml)

sviestas (200 g)

cukrus (170 g)

miltai (270 g)

kepimo milteliai (2 a.š.)

kiaušiniai (3 vnt.)

apelsino sultys (120 ml)

apelsinų essencija (0,5 šaukštelio)

apelsino žievelė (1 vnt.)

Gaminimas

:

Įkaitinkite orkaitę iki 165 C Aguonas užpilti pienu. Iki vientisos masės sumaykite sviestą su (170 g). Nuolat maant, po vieną sudėkite kiaušinius bei apelsinų essenciją. Viską gerai sumaykite. Po to įdėkite aguonas su visu pienu ir apelsinų sultis. Sumaykite. Sumaykite miltus su apelsino žievele ir sudėkiti į tešlą. Gerai maykite ir sudėkite tešlą į kekso (galima ją patepti sviestu ar pabarstyti miltais) formą. Kepkite ~ 50 minučių. SIRUPAS 220 g cukraus dviejų apelsinų sultys (250 ml) žievelė Įš apelsinų nuimkite žievelę ir labai smulkiai supjaustykite. Išspauskite sultis ir supilkite į lėkštę ir įdėkite cukraus. Padėkite ant vyriklės ir palaukite kol užkais. Kai tik pradės virti, karto sumažinkite ugnį. Virkite sirupą ant silpnos ugnies apie 30 - 40 minučių. Supilkite paruoštą sirupą ant kepto kekso ir papuoškite apelsinų žievelėmis.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)